Hva twitrer de som twitrer om?

Det er mye fokus på twitter i media om dagen (senest denne artikkelen fra VG) og det refereres til endel undersøkelser som underbygger at Twitterbruken internasjonalt ikke er så stor som en kan få inntrykk av.

I Norge har det etterhvert blitt verktøy for å se hvem som er mest aktive og siste tilskuddet til verktøykassa er Hashtags.no.

Dette er en tjeneste som viser hvilke tema det twitres om i Norge akkurat nå og som gir deg muligheten til å følge en twitterkonto som daglig gir deg beskjed om hva norske twitrere snakker om.

Prøv tjenesten selv på hashtags.no!

Jeg, en twitrer?

Ja, da er jeg også i gang med litt små-twitring, og siden jeg bare så vidt slo Lillebjørn Nilsen, kan vel dette knapt kalles early-adopting lengre.

Følg meg på http://twitter.com/mojaco

MobilQuiz nå på iPortalen.no

MobilQuiz.no fortsetter å få distribusjon på forskjellige iPhone-tjenester. Sist i rekken er den veldig nyttige iPortalen.no (iPhone-versjonen) som liker tjenesten så godt at de opprettet en ny kategori, Spill og quiz, for å få plass til denne tjenesten.

Ny webside for MobilQuiz

I disse iPhone-tider var det dags for å freshe opp websidene til MobilQuiz. Nå kan du se hvordan den iPhone-optimaliserte tjenesten ser ut med skjermbilder på en mer oversiktlig webside.

Les mer om selve tjenesten på MobilQuiz.no

 

Vi vil vite ditt kjønn!

Når jeg logget meg inn på Facebook i dag presenterte de et av de sleipeste måtene å få brukeren til å bekrefte sitt kjønn på som jeg har sett på lenge. For å finte seg unna den ærlige, men akk så intrusive,  måten det er å be om du er mann eller kvinne, pakker de det inn i en hjelpesetning for å tilpasse informasjonsflyten rundt dine oppdateringer.

Her er det tydelig at de virkelig har lagt seg i selen for å finne ut hvilke do jeg går på.

MobilQuiz klar for iPhone

Siden Netcom snart lanserer iPhone i Norge (11. juli), tenkte jeg det var på tide å oppgradere MobilQuiz til også å ha en tilpasset versjon for den plattformen. Den første versjonen er klar og tilgjengelig for alle som vil prøve den på mobilquiz.no For de av dere som ikke har iPhone ennå, men lurer på hvordan det ser ut – her er noen skjermdumper.

Framsiden ved besøk med iPhone

Spørsmålsiden

Svarsiden

Tjenesten henter 2KB med data for hvert sett med spørsmål og svar. Oversatt til kroner og ører betyr dette at det koster ca 1 øre pr spørsmål med svar å bruke tjenesten dersom du må bruke mobilnettet (~5 kr pr 1MB for de fleste privatabonnenter idag). Så for en femmer kan en kose seg med 500 utfordrende spørsmål og svar alene eller sammen med sine venner uansett hvor en måtte befinne seg.

 

Flom hos Erlend

Hello world!

Kinoguiden.no – Enkel kinoportal

Jeg har hatt dette domenenavnet stående parkert siden høsten 2000 uten noen slags innhold. Jeg har nå lastet opp en enkel linkeside for å syreteste noen teorier jeg har.

Det er bemerkelsesverdig å se på trafikkstatistikken til dette domenet. Det har daglig vært mellom 20-30 sidevisninger det siste året, selv om siden har vært helt blank. Dette er en indikator på at domenenavnet er et bra utgangspunkt, når såpass mange (og mest sannsynlig forskjellige) nettbrukere taster inn adressen med håp om å bli veiledet ned i kinostolen.

Det er også interessant å se hvordan Googles Adsense-system fungerer i denne konteksten – genererer deres tekstannonser noen klikk i det hele tatt, eller det bortkastet bruk av plass? Er alt for tidlig å konkludere, men førsteinntrykket er at Googles annonsebase ikke klarer å levere nok relevante annonser ut i fra sidens kontekst og derfor viser mye urelevant.

Selve nettstedet er for tiden bare en linkesamling til Filmwebs kinoprogram og anmeldelser fra de største nettavisene uten redaksjonelt eller brukergenerert innhold. For de som bare skal sjekke kinoprogrammet eller lese litt om hva som vises på kino, er det et OK utgangspunkt.

Prøv selv på kinoguiden.no

To kartnyheter på en dag

Ja, det stemmer. Finn.no har klinket til med ny, forbedret karttjeneste på helt ny plattform. Gå inn på kart.finn.no og prøv den en tur.

De kjører tjenesten i beta foreløpig, men de har en meget bra integrasjon med Finn Eiendom (plotter eiendommer til salgs direkte i kartet). Denne funksjonen hadde de tidligere også, men brukeropplevelsen ble en helt annen nå når navigasjonen i kartet ble raskere.

I tillegg til Finn sin avdukning har også Gule Sider krydret karttjenesten sin med enda et lag med flyfoto. Digi har mer om dette og du kan selv ta det i åsyn ved å hoppe inn på kart.gulesider.no. De har skaffet til veie en serie med historiske flyfoto som du kan veksle mellom og se bygningsutviklingen (blant annet) rundt din egen bolig. Original og interessant tjeneste.

Første RoR-stillingsannonse i Norge?

I dag så jeg min første stillingsannonse i Norge der et norsk selskap søker etter kompetanse på Ruby on Rails. Annonsen var lagt ut på nettstedet mac1.no. Publiseringsselskapet iPublish utvikler tydeligvis i rammeverket jeg tidligere har skrytt mye av.

Så, dersom du eller noen du kjenner er interessert i å jobbe med dette fabelaktige utviklingsrammeverket, anbefaler jeg å ta kontakt med dem.

(Disclaimer: Jeg har ingen eierinteresser eller noen andre koblinger til dette selskapet)
Om denne bloggen

Kontaktinformasjon
Privat:

(Must enable js to see email address)
Jobb: (Must enable js to see email address)
Twitter: mojaco
Web: mojaco.com

Dette er bloggen til Morten Jacobsen. Han er 36 år. Han er opprinnelig fra Sel i Gudbrandsdalen men bor nå på Hauger (Bærum) sammen med sin samboer, Linda og vår lille Haakon. Ingen katter. Ikke observert med hund heller. Han jobber i mediebransjen, nærmere bestemt VG Multimedia. Han er også trent i entreprenørskap, men vedlikeholder for tiden ikke lisensen. Go figure.

Flickr Photostream

Recent Comments