MobilQuiz.no lansert!

Da har vi endelig lansert vårt nye, lille mobilbarn, spørsmål og svartjenesten for alle quiz-interesserte – wap.mobilquiz.no. Før vi går inn i detaljene rundt tjenesten, her er en board som presenterer tjenesten.

Kort oppsummert

Tjenesten er like enkel som den er avhengigskapende: Du får et spørsmål (enten i valgt kategori eller helt random), tenker deg om i noen sekunder og ser om ditt forslag er riktig ved å trykke på linken “Svaret”. Vi har også laget en avansert funksjon som matcher alle kjente ord og uttrykk opp mot Wikipedias norske innhold. Dersom vi finner et ord, navn eller uttrykk som finnes i Den Norske Wikipeida, oppretter vi en link til denne oppføringen i svaret. Dermed kan du fordype deg ytterligere på de temaene du er usikker på, direkte fra MobilQuiz!

Litt om teknologien

Det er viktig for en sånn tjeneste å være tilgjengelig og operativ på de fleste mobiltelefoner. De aller fleste telefoner har i dag XHTML-støtte og med en utvekslingsrate som nå ryktes å ligge i underkant av et år, dropper flere og flere støtten for WAP. Vi kjører vår tjeneste kun på XHTML 1.0 Strict og spesielt eldre telefoner, som Sony Ericsson T68 (den første med WAP 2.0), krever at XHTML-koden validerer, noe vår selvfølgelig gjør.

Vi har benyttet Ruby on Rails som utviklingsplattform for denne applikasjonen. Det har vist seg å være et veldig fleksibelt rammeverk. Akkurat nå ser vi ikke så mange andre alternative plattformer til de kravene vi stiller til ytelse, enkelhet og integrasjon. Vi jobber alle på bærbare maskiner og trenger et mobilt og fleksibelt utviklingsmiljø (som Ruby on Rails, Lighttpd, MySQL, Apache 2 Proxy, Subversion).

Plukk opp mobilen og tast inn mobilquiz.no – du vil ikke angre neste gang du sitter på bussen, toget, hytta eller i baksetet på tur til hytta.

0 kommentarer til “MobilQuiz.no lansert!”


  1. Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar
Om denne bloggen

Kontaktinformasjon
Privat:

(Must enable js to see email address)
Jobb: (Must enable js to see email address)
Twitter: mojaco
Web: mojaco.com

Dette er bloggen til Morten Jacobsen. Han er 36 år. Han er opprinnelig fra Sel i Gudbrandsdalen men bor nå på Hauger (Bærum) sammen med sin samboer, Linda og vår lille Haakon. Ingen katter. Ikke observert med hund heller. Han jobber i mediebransjen, nærmere bestemt VG Multimedia. Han er også trent i entreprenørskap, men vedlikeholder for tiden ikke lisensen. Go figure.

Flickr Photostream

Recent Comments