Mr.Colin Powell til Kleiner Perkins

Leste nettopp i New York Times (gratis login) at den forhenværende Secretary of State (utenriksminister) går inn som deltidspartner i Silicon Valleys mest kjente ventureselskap, Kleiner Perkins Caufield & Byers. Så kan du spørre hvorfor dette skulle være så interessant for meg?

Vel, det er to grunner.

Når jeg var intern hos Nanosolar Inc. sist sommer, fikk jeg hilse på en annen tidligere Secretary of State, Ronald Reagans George Shultz som var innom bedriften på en presentasjon en dag. Vel, det var ikke så at vi satte oss ned og diskuterte USAs utenrikspolitiske utvikling de siste tiårene, var mer “God afternoon. Norway? Must be interesting for you working with this talented guys?”. Whatever.

Den andre grunnen var at vi fikk et veldig bra og interessant besøk hos KPCB i deres legendariske kontor i Sand Hill Road, CA (Silicon Valley). En av deres managing partners, Ted Schlein, hadde en god presentasjon av deres foretak i deres massive møterom. Schlein snakket om selskapet og sine erfaringer med etablering og finansieringer av oppstartsselskaper han har vært en del av, både før og etter at han ble partner i KPCB.

Han ga oss også en smørbrødliste over de trendene de så som interessante i markedet.

  • Bangalore Inc (outsourcing til India)
  • Consolidation
  • The rise of Linux (LAMP)
  • Open Source is Strategic
  • Personalized Medicine
  • Alternative Energy (f.eks Nanosolar)
  • Open Adaptable Enterprise (no walls in the company)
  • Can you be secure enough? Very much believe in security for companies.

Han hadde også et par interessante anbefalinger om hva ambisiøse freshners bør starte å jobbe med dersom de skal ha størst mulig sjans til å gjøre det innen entreprenørskap: “Go work with sale. Understand the sales mechanics is super-important!”

Sist men ikke minst: 99.9% av alle som kommer gjennom nåløyet og får en time til å presentere en idé for denne gjengen, blir anbefalt via referanser i KLCP-miljøet.

0 kommentarer til “Mr.Colin Powell til Kleiner Perkins”


  1. Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar
Om denne bloggen

Kontaktinformasjon
Privat:

(Must enable js to see email address)
Jobb: (Must enable js to see email address)
Twitter: mojaco
Web: mojaco.com

Dette er bloggen til Morten Jacobsen. Han er 36 år. Han er opprinnelig fra Sel i Gudbrandsdalen men bor nå på Hauger (Bærum) sammen med sin samboer, Linda og vår lille Haakon. Ingen katter. Ikke observert med hund heller. Han jobber i mediebransjen, nærmere bestemt VG Multimedia. Han er også trent i entreprenørskap, men vedlikeholder for tiden ikke lisensen. Go figure.

Flickr Photostream

Recent Comments