Ny spennende Mac-startup

Jeg kom over dette lille selskapet fra Seattle her om dagen, og de er blitt mitt nye favorittprogramvareselskap for tiden.

De er foreløpig fem personer som sammen har utviklet en applikasjon for Mac som heter Delicious Monster og som er et bibliotekprogram for dine CDer, DVD-filmer og bøker. Ikke så revolusjonerende i utgangspunktet, men de har en siste feature som gjør dette til en killer application.

Deres applikasjon er nemlig koblet opp mot Amazons og IMDB og til en strekkodeleser slik at det eneste du trenger for å legge ting inn i databasen din er å skanne strekkoden på enheten så hentes dataene fra eksterne databaser.

Men det kuleste (mest geekete) er at de har laget et API slik at de kan bruke et vanlig webkamera som strekkodeleser.

Jeg testet det ut her for en ukes tid siden, og det fungerer utmerket, bortsett fra at nordiske DVDer og bøker som ikke ligger inne hos Amazon ikke finnes. Dette er jo et program for mennesker som liker å organisere sine ting (jeg er ikke blant dem, kan en si), og et bevis på en liten, unik og nyttig funksjon (strekkodeskanning med webkamera) kan løfte en kjedelig nisje til noe veldig kult.

Selskapet er foundet av to tidligere ansatte hos Omni Group og de jobber utelukkende med en kaffebar som base. Skal bli spennende å følge dem og se hvor langt de klarer å komme med ungt pågangsmot, ekstreme designferdigheter og en kul tjeneste.

0 kommentarer til “Ny spennende Mac-startup”


  1. Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar
Om denne bloggen

Kontaktinformasjon
Privat:

(Must enable js to see email address)
Jobb: (Must enable js to see email address)
Twitter: mojaco
Web: mojaco.com

Dette er bloggen til Morten Jacobsen. Han er 36 år. Han er opprinnelig fra Sel i Gudbrandsdalen men bor nå på Hauger (Bærum) sammen med sin samboer, Linda og vår lille Haakon. Ingen katter. Ikke observert med hund heller. Han jobber i mediebransjen, nærmere bestemt VG Multimedia. Han er også trent i entreprenørskap, men vedlikeholder for tiden ikke lisensen. Go figure.

Flickr Photostream

Recent Comments